Інформація від ГУ КСУ 25.03.2019

90594387_3323345047675744_1706320923935637504_n

Шановні члени КСУ!

На жаль, коронавірус шириться нашою країною все більше з кожним днем і, зважаючи на введення режиму надзвичайної ситуації на території України, здійснювати роботу у звичному режимі ми поки що не можемо.

 

Офіси Головного Управління та більшості місцевих осередків зачинені до подальших оголошень, але ми працюємо для вас у онлайн режимі. Ми готові відповідати на усі нагальні питання за номерами мобільних телефонів, вказаними на сайті ГУ КСУ у розділі КОНТАКТИ, та за номерами осередків, у яких ви перебуваєте на обліку; усі електронні адреси ГУ КСУ та осередків працюють у звичному режимі. Просимо максимально перевести усю свою комунікацію в електронний чи телефонний режим.

З огляду на те, що вже були відмінені декілька виставок собак, та, можливо, карантин торкнеться ще декількох заходів, вносимо ТИМЧАСОВІ зміни у правила допуску ПСІВ до племінного розведення, а саме:

«Отримання Первинного Племінного сертифікату ПСАМ на час карантину можливе за умови отримання екстер’єрної оцінки не нижче «Відмінно» з племінного огляду АБО екстер’єрної оцінки не нижче «Відмінно» з сертифікатної виставки.»

Усі інші вимоги залишаються незмінними.

Але ми дуже просимо заводчиків та власників собак відповідально та зважено поставитися до необхідності здійснення парування саме зараз!
Чи є необхідність парувати своїх собак під час карантину чи, все ж таки, краще почекати стабілізації ситуації? Адже супровід та догляд за сукою під час вагітності, народження цуценят, їх годування, вирощування, вакцинація та ветеринарний догляд протягом декількох місяців, пошук нових власників – усе це дуже сильно залежить від зовнішніх факторів та значно ускладнюється карантином.

Крім того, для собак, які через карантин втратили можливість отримати JCAC для «закриття» титулів, ТИМЧАСОВО спрощуються правила отримання титулів Юного Чемпіона України та Юного Гранд Чемпіона України, а саме:
Титул «Юного Чемпіона України» присуджується за умови отримання:

  • 2хЮСАС з будь-яких сертифікатних виставок в Україні;
  • 1хЮСАС з київських подвійних (потрійних) САСІВів;
  • 1хЮСАС з будь-яких сертифікатних виставок в Україні з додаванням копії вже оформленого титулу «Юний Чемпіон Породи».

Титул «Юного Гранд Чемпіона України» присуджується аналогічно за умови, що собака вже отримав титул «Юного Чемпіона України».

Заявки на виготовлення відповідних сертифікатів приймаються після завершення карантину.

Беручи до уваги, що виготовлення документів, отримання та відправка пошти зараз тимчасово фізично неможливі, просимо власників собак з розумінням поставитися до цієї вимушеної затримки.

Друзі, дійсно, коронавірус та карантинний режим, введений для боротьби із ним, сильно вплинув на нас, але пам’ятаймо, що життя – це найцінніший скарб. Карантин завершиться і усі отримають свої родоводи, чемпіонські та інші сертифікати, вони нікуди не подінуться і не загубляться, а поки просимо усіх залишатися вдома, виконувати гігієнічні рекомендації, максимально дотримуватися соціальної дистанції, дбати про своїх близьких і собак та не піддавати їх невиправданому ризику.

Бажаємо усім міцного здоров’я, терпимості та позитивного настрою!

Президент Кінологічної Спілки України
Георгій Оніщенко

http://uku.com.ua/